fredag 26 juni 2009

Självmordsupporters

Det framgick i en dokumentär på tv att det finns "självmordssupportrar".
Det finns alltså sidor med"recept" på självmord och människor som har långa konversationer med andra och ger ut dessa recept.

Det är inte olagligt att göra det, men det är knappast etiskt rätt heller... En av dessa människor menade att det är ens eget val angående livet. Han menade också att människor är förnuftiga att göra dessa val.

Hur kommer det då sig att det är så många som ångrar sig efteråt om de klarat sig? Menat på att det var impuls? Dessutom kan man inte direkt säga att en djupt deprimerad människa alltid tänker förnuftigt eller en psykiskt sjuka människor.

Jag har själv varit med om vänner som velat ta livet av sig och då har det för dem handlat om att de helt enkelt inte ser något annat. De ser bara mörker och smärtan och det alternativet hjälper dem och kanske går det så långt att det tillslut är försent...

Det finns säkert de somkantänka förnuftigt när de väläri situationen, men alla dessa som uppmuntrar och sprider dessa recept. Bryr de sig inte om det faktum att de människor de pratar om kan behöva hjälp på något sätt inte uppmuntran att avsluta allt?

Alla måste trots allt kämpa någon gång i sitt liv och då är det ju bättre att trösta personen i fråga och försöka hjälpa den istället för att knuffa den närmare avgrunden. Vi får livet som en gåva och borde respektera det även om det kan vara svårt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar