onsdag 1 december 2010

Skvallret i media


Okej, detta är löjligt. Först en bok om kungen om vad han har gjort. En bok jag aldrig kommer att läsa för övrigt. Räcker att jag måste höra om den. Sedan Kalla faktas granskning av drottning Silvias far och hans kopplingar till nazismen. Give it a break! Den familjen är för mig totalt ointressant, men även om det varit intressant så tvivlar jag på att det finns någon som inte gjort något dumt eller "skandalöst" i sitt liv. Men tänk på detta: Vi är inga "perfekta robotar".

Alltså finns det inget bättre att skriva och granska om eller ska allt vara skvaller, skvaller, lite mode och skvaller numera? Det känns som att det är skvallret folk är ute efter, inte saker som faktiskt har en betydelse där ute i världen. Skvallret och modet är det som verkar öka mest i såväl tjejtidningar och så kallade nyhetstidningar samt på tv.

Som sagt jag är inte och har aldrig varit intresserad av kungafamiljen eller alla dessa andra personer som det kretsar ytligt skvaller kring. Undantag är biografier av t.ex. Nikki Sixx och dylikt där man får möta en människas erfarenheter och kamp med något väldigt svårt, för det kan faktiskt ha en mening och intresse att läsa om. Där får man se en människas styrka bland alla svagheter. Syftet där är med andra ord inte att gräva upp skit och skita ner personen så mycket som möjligt.

Så att kanske dra ner på skvallret som det finns så gott om redan utanför dörren vore något?
(Tvivlar dock på att det någonsin kommer att hända, människan har trots allt dragits till andra människors olycka sen urminnes tider. Dessutom har människan alltid haft lätt att döma andra och hitta syndabockar då det gör det enklare att slippa se sina egna brister)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar